Arjanke Koster


Zakelijk

Ik heb sinds 1999 professionele ervaring in het begeleiden van kinderen van alle leeftijden met verschillende handicaps en problematieken, zowel individueel als groepsgewijs. Ik heb gewerkt met kinderen bij vrouwenopvang HERA, bij KION, op de Tarcisiusschool (ZMOK/MLK) en bij 's Heeren Loo.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd spelbegeleidster. Ik heb me gespecialiseerd in hoe kinderen en volwassenen zich door spel prettig kunnen voelen, kunnen ontwikkelen, kunnen uiten en weerbaarder kunnen worden.

Het begrip ‘spel’ vat ik zeer ruim op: spelen met het (kinder)speelgoed, interactief spel, maar ook alle andere vormen van creatieve expressie: van tekenen tot dichten.

Van 2003 tot en met 2015 heb ik o.a. weerbaarheidstrainingen aan (jong-)volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking gegeven.

Vanaf 2011 ben ik gediplomeerd speltherapeut. Ik ben post HBO opgeleid in Utrecht.

Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten  (www.speltherapie.net) en van de Federatie van Vaktherapeutische beroepen.

Kijk voor meer informatie over registratie op de site van het register voor vaktherapeuten

Klik hier voor mijn CV

Ik ben sinds 2013 lid en sinds 2017 voorzitter van VakwerK regio Nijmegen. Dit is een groep van enthousiaste vrijgevestigde vaktherapeuten, speltherapeuten en integratief kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen, jeugd en ouders in regio Nijmegen.

Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de RBCZ. 


Persoonlijk

Sinds 2006 ben ik moeder. Ik vind het geweldig om moeder te zijn, maar ervaar ook dat er “hobbels” zijn waar je samen met je kind doorheen moet. Dit maakt het opvoeden tot een dynamisch en uitdagend proces.
Een stevig en positief contact met je kind is voor mij: samen genieten van speelse momenten, intimiteit en gezelligheid.

Maar ook kunnen erkennen wat er niet lekker loopt.

En… wanneer je er samen niet uit komt: hulp zoeken!

Hier is moed voor nodig en een open mind.  

Mijn kracht is om een veilige sfeer te creëren waarin mensen -groot en klein- zichzelf durven te zijn en zich durven te uiten. Ik ben een optimist en een gedreven werker.

Vanaf mijn puberteit heb ik ontdekt dat je je sterker gaat voelen als je weet wat er in je omgaat. Dat het prettig is om dit kunnen delen met wie je wil. En dat het fijn is om jezelf te durven zijn, dit geeft kracht. Dit heeft mij ertoe gedreven om speltherapeut te worden.


Vuurvlinders Speltherapie

Een vlinder staat voor mij als symbool voor ontwikkeling. Hij is licht, speels en kleurig. Hij beweegt zich vrij door de ruimte.

Vuur staat voor mij als symbool voor passie, warmte, beweging en energie.

Ik houd van de natuur, wandel en tuinier graag en geniet dan van de vlinders en andere mooie dingen op mijn pad.